1 op 1 coaching

Laat je kind voelen dat hij goed is zoals hij is.

1 op 1 kinder coaching

Helpt om veerkrachtig en met plezier door het leven te gaan.

Iedere ouder ziet een kind het liefst gelukkig. Soms hebben kinderen het moeilijk en lijken ze vast te lopen. Ze hebben moeite met bepaalde situaties, voelen zich niet fijn of zijn door omstandigheden uit evenwicht geraakt.

Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig te zijn leren kinderen even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben in het moment.

Als jouw kind te maken heeft met mentale, sociale, emotionele of gedragsproblemen dan kan  1 op 1 kindercoaching helpen om je kind in contact te brengen met zijn/haar eigen kern. Door te leren in zichzelf te geloven, kan jouw kind weer groeien en zich ontwikkelen tot een veerkrachtig en zelfverzekerd kind.

1-op-1-kindercoaching.

Het gaat over een diepe eerlijkheid naar jezelf. Zonder te oordelen, dingen te negeren of meegesleept worden in de drukte van alle dag.

Kindercoaching is hulpzaam bij:

$

Piekeren

$

Moeite met uiten van gevoelens

$

Zelfvertrouwen

$

Moeite met sociale vaardigheden

$

Boosheid

$

Verwerken van pijnlijke situaties

$

Vastlopen door hoogsensitiviteit

Wat kan je verwachten?

Een kind dat zijn unieke krachtige zelf mag zijn!

Zelfliefde & vertrouwen

Helpt kinderen om een liefdevolle verbinding met zichzelf op te bouwen, zichzelf te accepteren en hun eigen waarde te erkennen, waardoor ze beter kunnen omgaan met uitdagingen en veerkrachtig in het leven zullen staan.

Voelen

Als een kind goed kan voelen, kan het zijn/haar emoties en gevoelens begrijpen, uiten en zichzelf op een authentieke manier laten zien. Dit helpt bij het opbouwen van gezonde relaties, het ontwikkelen van empathie en het vermogen om met anderen mee te leven, met liefde en begrip voor zichzelf en anderen.

Mindset

Wat een kind zélf gelooft over zijn/haar eigen kunnen en het vermogen om te leren en te groeien, beïnvloedt hoe het kind uitdagingen aangaat en hoe het omgaat met tegenslagen. Het is belangrijk om kinderen aan te moedigen in zichzelf te geloven en te weten dat ze kunnen groeien en leren.

Ik loop graag een stukje met je mee als 

$

Je wil leren begrijpen wat er zich afspeelt in de binnenwereld van je kind, zonder je kind het gevoel te geven dat er iets niet goed is aan hem of haar.

$

Je kind wil leren hoe je emoties kan herkennen, erkennen en weet hoe hiermee om te gaan op een prettige manier. Zo kan je kind emoties leren omarmen in plaats van ze weg stoppen en vast te zetten in het lichaam.

$

Je kind last heeft van een piekerhoofd en jij graag praktische handvaten wil om jouw kind hierin te ondersteunen zodat er meer ruimte komt voor ontspanning en rust.

$

Je wilt dat je kind leert leven vanuit vertrouwen en niet vanuit gedachten die  gevoelens van angst en paniek veroorzaken.

Hoe gaat 1 op 1 kindercoaching in zijn werk?

Samen bepalen we hoe het traject eruit gaat zien zodat het helemaal is afgestemd op jullie situatie en wensen.

1-op-1-kindercoaching.

Kennismakingsgesprek

Een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek van maximaal een ½ uur. Tijdens dit gesprek proberen we samen de hulpvraag zo concreet mogelijk te formuleren. Tevens is het belangrijk dat er een gevoel van vertrouwen is en dat de spreekwoordelijke klik er is. We plannen samen een intakegesprek en bespreken of het een meerwaarde heeft dat je kind erbij aanwezig is.

1-op-1-kindercoaching.

Intakegesprek

 

Voordat we het begeleidingstraject starten, hebben we een intakegesprek, waarbij we alle vragen, ervaringen, wensen en verwachtingen uitgebreid bespreken. Het gesprek duurt maximaal 1 uur. 

1-op-1-kindercoaching.

Coachingtraject

Na het intakegesprek volgen de individuele coachingsessies. Het gemiddeld aantal sessies ligt tussen de 5 à 8 coachingsessies. Uiteraard zijn uitzonderingen hierop mogelijk. Het is mogelijk om tijdens het traject een observatie uit te laten voeren op school. Het traject wordt altijd afgesloten met een eindgesprek. Bij langdurige trajecten plannen we een tussentijdse evaluatie.

Kinderkracht-KIK

Er wordt, afhankelijk van de hulpvraag, gebruik gemaakt van praktische oefeningen gericht op de adem, mindfulness of energetisch versterkende spelletjes. Alle kindjes krijgen een boekje met oefeningen en inzichten mee naar huis om het geleerde te integreren en om alle handvaten voor altijd terug te lezen.

Ik maak gebruik van de methodiek van de gevoelsverkenner, waardoor ik gericht met emoties van je kind aan de slag kan.

Wat anderen zeggen

“Super bedankt voor je mooie traject waar Pepijn helemaal zichzelf kon en mocht zijn. Iets wat wij thuis ook proberen te stimuleren, maar op sommige andere plekken niet zo vanzelfsprekend is helaas. Dat voelt wel eens als een gevecht tegen een systeem dat zo vastgeroest is in onze maatschappij. Mooi om buitenshuis ook zo’n magisch plekje te hebben. Des te meer positieve ervaringen, des te beter.

Mooi hoe je de verbinding met hem zocht in zijn speelsheid. Dat lukte dus behoorlijk goed. In de ademhalingsoefeningen ben ik zelf al behoorlijk thuis en ik doe regelmatig meditaties met hem in de avond. Overdag ga ik dat ook wat regelmatiger proberen te doen als de energie nog goed is. Dat heb ik opgepikt uit je bijlage. Hele leuke werkbladen voor de affirmaties. Daar ga ik vaker iets mee doen nu.”

– Yvette –

Ervaringen na een coaching traject

Samen met je kind ontvang je nieuwe inzichten en word je je bewust van gevoelens, emoties en gedachten. Jullie leren samen hoe je hiermee om kan gaan in de dagelijkse praktijk, je ontvangt praktische en heldere tips hoe je dit kan integreren in de opvoeding.

Je kind

3

ervaart meer stabiliteit en zelfvertrouwen

3

staat met beide benen op de grond

3

is in staat om zichzelf beter te focussen

3

staat positiever in het leven

3

heeft minder last van spanning en angst

3

ervaart meer stabiliteit en zelfvertrouwen

3

staat met beide benen op de grond

3

is in staat om zichzelf beter te focussen

3

staat positiever in het leven

3

heeft minder last van spanning en angst

Tarieven 1 op 1 coaching

Individueel traject voor je kind

$

Telefonische intake

Je krijgt een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

$

1 op 1 consult

Tijdens de afspraak zal ik een energetische behandeling geven en/of ademcoaching, speciaal afgestemd op kinderen. Jij bent als ouder altijd aanwezig tijdens deze afspraken.

Indien gewenst plannen we een vervolg afspraak.
1 uur = € 80

Extra’s:
– Je krijgt praktische handvaten op maat mee naar huis, variërend van ingesproken meditaties, werkbladen of oefeningen.
– Je ontvangt opvoedkundige adviezen.

1-op-1-kindercoaching.

Mijn doel is dat een kind veerkrachtig door het leven gaat vanuit een sterke liefdevolle verbinding met zichzelf.

De mens is een wezen van lichaam, ziel en geest.

Rudolf Steiner –

Jouw kind is op al deze dimensies even belangrijk, ondersteun jouw kind op alle niveaus van groei en ontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Waar vinden de sessies plaats?

1 op 1 coaching: Gotenpark 22 , 5037 SP in Tilburg (navigatie vierwindenlaan 88, de straat daartegenover inrijden om op het park te komen)

Wat zijn de belangrijkste resultaten?

De meest behaalde resultaten van kindercoaching zijn:

  • Je kind heeft het gevoel dat hij mag zijn wie hij is, met alles wat hem/haar uniek maakt!
  • Je kind heeft inzicht in zijn eigen binnenwereld en jij leert je kind beter kennen.
  • Je kind kan beter in het hier en nu aanwezig zijn.
  • Je kind kan stress en spanning los laten.
  • Je kind gaat anders om met emoties en (pieker)gedachten.
  • Jij als ouder beschikt over de kennis & praktische tools om je kindje op te voeden vanuit holistisch perspectief.
  • Je leert als ouder te vertrouwen op jezelf.

Na kindercoaching ervaart jouw kind meer stabiliteit & zelfvertrouwen, staat met beide benen op de grond en is in staat om zichzelf beter te focussen. Je kind zal positiever in het leven staan, een verbeterd zelfbeeld hebben en minder last hebben van spanning en angst.

Wat leren kinderen bij kindercoaching?

Bij kindercoaching leren kinderen om niets weg te hoeven stoppen.

Kinderen ervaren hoe hun eigen binnenwereld in elkaar zit.

Ze leren bijvoorbeeld hoe ze zichzelf kunnen aarden, welke krachten zij bezitten.

Ze leren contact te maken met zichzelf, zich bewust te worden van gedachten en emoties en hoe je hiermee om kan gaan.

Kindercoaching helpt kinderen om in hun innerlijke kracht te komen en te blijven. Kinderen ervaren meer zelfvertrouwen en een betere gemoedstoestand. Ze gaan blijer en met meer veerkracht door het leven.

Jong geleerd is oud gedaan!

Vervangt kindercoaching een bezoek aan een arts of specialist?

Kindercoaching is geen vervanging voor een arts of specialist. Raadpleeg altijd een arts of specialist bij zorgen, fysieke, emotionele of mentale ongemakken. Ik geloof in holistische benadering waar elke specialist zijn eigen plek heeft en elkaar kan aanvullen.

Wil jij dat je kind zich krachtig voelt en vol vertrouwen door het leven stapt? ?

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

4 + 8 =

Door verzending van het contactformulier ga je akkoord met de privacyverklaring